Kävin viime viikonloppuna tapaamassa
ystäviäni Kesäkahvila Foodinissa Keravan kartanossa. Vehreä puutarha loi
kodikasta tunnelmaa puiden katveeseen sijoitetulle isolle terassille, jossa oli
mukavan rauhallista nauttia kesäkahvilan antimista. Kartanon puutarhassa oli
samaan aikaan myös markkinat. Polun reunalla aitauksessa oli suloisia vuohia,
joiden luona parveili koko ajan lapsiperheitä.
Olen noudattanut gluteenitonta ruokavaliota
keliakian takia 27 vuotta. Olen tottunut siihen, että kahviloiden gluteenitonta
tarjonta vaihtelee suuresti, eikä aina löydy sellaista tarjottavaa, joka
minulle sopisi ja maistuisi. Takavuosina tyydyin usein kupilliseen kahvia.
Kysyessäni gluteenitonta Kesäkahvila Foodinissa tarjoilija pysähtyi ja katsoi
minua lämpimästi sanoen: “Täällä on kaikki gluteenitonta. Saat valita vapaasti
kaikesta siitä mitä on tarjolla.” Vastaus oli varmasti merkityksellinen sekä
asiakkaalle että varmasti myös tarjoilijalle. Tuntuu erityisen hyvältä saada
valita useammasta ruokalajista - aivan kuten ruokavaliottomat ihmiset tekevät
joka päivä.
Hyödynsin tilaisuuden ja söin ensin
lohipiirasta, jossa lohi oli leivottu matalan pehmeän pohjan päälle. Piiras oli maukasta ja ruokaisaa, ja sen seuraksi join kahvia perinteisestä, sirosta
kukkakuvioisesta kartano-kahvikupista. Jälkiruoaksi maistelin
raparperi-suklaakakkua ja mansikkakakkua. Raparperikakku oli sopivan makeaa
kirpeällä reunamaulla.
Nautin erityisesti kartanon kiireettömästä
elämänrytmistä. Jos sää olisi ollut pilvinen, olisin luultavasti istunut
kartanon olohuoneessa, mutta aurinkoisella säällä pihaterassi oli verraton
paikka. Levon lisäksi Keravan kartanossa on mahdollista harrastaa joogaa ja
melontaa.. Suosittelen lämpimästi tätä kohdetta Keravan seudulla asuville ja
vieraileville. Maalaisidylliä sopii toki tulla ihmettelemään Helsingistäkin
saakka. Minä tulin Tampereelta.
Kirjoittaja on hyvästä ruoasta ja juomasta
tykkäävä keski-ikäinen markkinointiekonomi ja Keliakialiiton varapuheenjohtaja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti